Inskolning

Så var inskolningen på förskolan för Selmas del avklarad. I måndags var bara en liten informationsträff så i tisdags var första dagen kan man säga. Då var jag med hela dagen, vila på madrass efter lunch ville hon dock inte så då avbröt vi dagen och gick hem. I onsdags var Daniel med, han lämnade henne bara ensam en kort stund men sen var det samma sak vid vilan även då, så de gick hem. I torsdags var jag med igen men vid 10.45 gick jag hem. 12.20 hämtade jag henne igen då hon återigen inte ville sova. Hon är ju så van att sova i vagn men nu under inskolningen har vi gjort försök att få henne att sova på madrass som de andra barnen. Idag lämnade jag henne kl 09, sedan åkte vi och storhandlade. Sedan  åkte jag ner på stan och fikade med Isabelle. Var hemma strax efter 12 och beredd att hämta Selma, men 12.30 ringde de och sa att hon sov!! På madrassen. Vår duktiga lilla tjej! Så vi gick dit tillsammans runt 13.15 så vi skulle finnas där när hon vaknade. Lite mer än en timme lyckades hon sova ändå. 

Förutom vilan då har allting gått super, inte en ledsen min utan hon har stormat in, skrattat, plockat med leksaker, badat i vattenpölar och dansat för de andra barnen. Jag är så stolt! Och det har underlättat så för mig att hon har anpassat sig så fint, det är ju en otroligt framåt, självständig och nyfiken tjej vi har, och även att pedagogerna varit så himla engagerade och välkomnande mot henne. 

Så nu kommer hon gå tis-tor varje vecka! En helt ny vardag har vi känt på denna veckan. Tagit ännu ett kliv in i vuxenvärlden känns det som, men det kommer bli så bra. Det känns bra också att hon får en sån mjukstart tills vidare. 

På eftermiddagen idag åkte vi ut till Johanna och Vera. Jag testade lite smink hon säljer och tjejerna lekte för fullt idag, sprang runt och busade och skrattade för fullt. Så mysigt att se!

När vi kom hem stod tacos färdiglagat på bordet som vi åt allihopa. Även Selma för första gången och som hon åt! Åh, hon har blivit så stooor ♡

Selma somnade på tre röda ikväll och vi har förberett oss för fångarna på fortet och sen prison break. En lugn kväll i vanlig ordning, så som vi trivs allra bäst!
Ha en fin helg fina ni! 

Bild från i lördags när Selma fick lite eget lördagsmys. Morot/ostbågar i en egen liten skål. Det var en SÅ nöjd tjej som hoppade upp i soffan!

Kommentera inlägget här :