Nytt vrålåk och äntligen fredag

Igår råkade vi köpa ny barnvagn! 🙊 Selma ville så gärna ha en ny så vad gör man inte för sin lilla kärlek.. Nej då, vi har varit helt okej nöjda med den vi hade men något har inte känts helt hundra samt jag fick väldigt ont i axlarna när jag var ute på långpromenader pga handtagets placering eller hur man ska förklara. Fick extremt dålig hållning så det såg ut som quasimodo var ute på vift. Det är ju nu när man använt en vagn några månader som man inser vad man saknar, vad som är bra och mindre bra. Och denna emmaljungan sneglade jag på flera gånger under vår första barnvagnsjakt. Men nu så är den alltså i vår ägo och vi är SÅ nöjda och kära i den. Många superbra funktioner och så himla fin! Det bästa är att den går att variera en del också med sittdelar, färger på suffletter osv så denna lär jag inte tröttna på i första taget. Sa jag att jag är nöjd? Att man kan bli så lycklig av materiella saker.

Hur som. Det är fredag och tacos står som vanligt på menyn. Vi tycker just nu tacos är lite för gott för vi äter det vaaarje fredag inklusive en extradag under veckan när vi återigen är sugna på det. Vi har inlett helgen med lite handling och en långpromenad, en bortsprungen hund här omkring så vi ville gärna hjälpa till och leta och enda gången jag får med Daniel på långpromenader är när det gäller något sånt eller när vi har ny vagn eller nyfödd bebis.. Typ... Men så mysigt när det händer!

Jaja, dags att börja med mat, tända lite ljus så vi får upp lite värme. Sen kan fredagsmyset börja! Daniel är äntligen ledig och imorgon väntar en dag på Arvika marten. Känns som en bra helg är på ingång!

Selmas nya vrålåk!

Insomnia

Jag har kommit in i nåt mode på natten där jag inte kan somna! Vi lägger oss oftast mellan 22-23 och jag är skapligt trött, Selma somnar, Daniel somnar men minsann inte jag! Tycker jag borde somna superlätt för jag är rätt trött på dagarna just nu, Selma har brutit sin trend med att sova hela nätterna med att vakna 1-2 gånger för mat. Och när man är van att få sova tar det lite tid innan kroppen vant sig med mindre sömn igen. Och nu blir det ju ännu mindre när jag dessutom ligger och snurrar till 01-02. Jag hoppas det vänder snart igen, både med min sömn och lillans. Hon är inne i en utvecklingsfas just nu så man kan ju hålla tummarna att det beror på det. Hon är visserligen supersnäll på nätterna ändå och är bara vaken ca 20 min innan hon sover igen, men då är det ju detdär med att jag ska lyckas somna om. I-landsproblem egentligen. Men jag som älskar att sova var ju överlycklig när hon skämde bort oss så där ett tag 😉 "Sov när bebisen sover" säger dom, problemet är bara att man vet aldrig om hon tänkt sova 20 min eller 2 timmar, och ni kan ju gissa hur länge hon sover de få gånger jag faktiskt lägger mig 😉 Hur som, dags att göra ett nytt försök med sömnen innan donnan vaknar om nån timme för första målet.

I övrigt mår iallafall lillfisen hur bra som helst och växer så det knakar, omkring 6,5 kilo tung, 63 cm lång och numera klädstorlek 62. Jag vet att jag säger det sjukt ofta, men det går så himla fort!

Lilla älskling. Tur du förgyller dagarna med så mycket glädje!

3 månader

Idag blir hon hela 3 månader våran lilla avkomma. Hon har blivit så himla stor och på dessa tre månader har hon bland annat lärt sig att stabilisera blicken och följa oss, ler för fullt, de första skratten har kommit krypande som vi såklart gör allt för att försöka locka fram och att vi inte har blivit hämtade till psyket än är ett under, hon greppar tag i en del saker framför allt våra kläder/smycken/hår och hon orkar hålla upp huvudet mer och mer själv. Man ser också tendenser att hon övar sig på att vända runt från rygg till mage så vi får se hur länge till det dröjer innan hon förstår hur hon ska göra! Hon har på dessa månader blivit hela 3 kilo tyngre och storlek 56 börjar mer och mer bli för litet. Så det är med sorg i hjärtat jag rensat bort en hel del av de första små miniplaggen. Hon gillar att spegla sig i babygymmet, le mot sig själv och att höra sin egen röst! Hon har också upptäckt att allt ska provsmakas framför allt hennes egen hand, filtar, täcken och allt hon kommer åt. Sitt eget dreggel är också fascinerande. Hon sover fortsättningsvis bra på nätterna och snittar på 9-10 timmar i sträck men gillar inte sin egen säng. Nu var det i och för sig ett tag sen vi provade eftersom pappan här hemma har svårt att slita sig ifrån henne på nätterna. Ledsen är hon endast när hon är hungrig eller vill ha en liten mysstund :-)
Lilla vän, grattis till dina första tre månader i livet. Samtidigt som jag vill pausa tiden ska det bli så kul att se dig växa upp och allt roligt vi kommer hitta på. Jag njuter iallafall för fullt och förut somnade hon på mitt bröst som hon gjorde jämt när hon var nykläckt, nu händer det inte riktigt lika ofta :')
Vi firar hennes 3-månadersdag med att om en liten stund åka iväg och ge henne ett stick i benet, så snälla är vi :-)