Första mötet

Igår åkte jag och Selma ner på stan för att kika in skyltsöndagen. Äntligen tog jag mig iväg efter att ha velat åkt på det i flera år men det var ju inte alls mycket att hänga i granen? Superbesviken.
Selma fick iallafall träffa tomten för första gången och berätta vad hon önskar sig i julklapp så nu är hon spänd på att få se om han dyker upp med hennes önskningar.

Veckan har börjat lugnt, en promenad på skutberget och handlat lite. Sedan har vi gjort egna pannbiffar och potatis som vi åt, Selma fick potatis och majs med banan till efterrätt och nu har äntligen den lilla damen somnat, förhoppningsvis sover hon nu till imorgon bitti.

Då är det ny dag och pokémonjakt och fika står på menyn. Det här med att vara mammaledig alltså. 👌

Lördag

Nu har det varit tyst här några dagar igen. Har i ärlighetens namn varit lite sliten. Selma har krånglat lite vid de senaste nattningarna och varit vaken till 23-00. Sedan drömmer hon extremt mycket just nu och skriker i sömnen ett par gånger per natt plus ett nattmål vissa nätter. Så det har varit lite påfrestande och man märker vad bortskämda vi varit med sömn tidigare :-) Ikväll har det dock varit som vanligt igen så vi kan hoppas det bara varit tillfälligt!

Idag har det varit kalas för Matilda som fyllde 9 år i torsdags. Mosters stora tjej! Minns det fortfarande som igår, jag var 18 och hade precis kommit hem från krogen när Mia ringde runt 04. Så mysigt att tänka tillbaka på och när jag fick hålla den lilla klimpen för första gången. Kärlek ♡

Igår var vi ute på Bergvik en snabbsväng, jag köpte mina första julklappar, när jag kom hem beställde jag en del från nätet och så även idag. Mestadels till Selma såklart så nu är hon helt färdig. Och har inte mycket kvar till övriga heller. Så olikt mig att vara ute i så god tid. Julen iår kommer bli SÅ mysig och att få sitta här på julaftons morgon och ge S sina första klappar.. oslagbart! Lillskruttan våran. Hon blir så stor.
Igår vände hon sig för första gången själv från rygg till mage, och hon kan på mjuka underlag sitta en kort stund själv bara hon får in balansen. Så duktig och man blir så stolt!

Imorgon ska jag julpynta färdigt, tjuvstartade lite med all belysning i torsdags men imorgon ska även lite tomtar och annat fram. Kanske även kikar ner på skyltsöndagen. Vi får se! Ska iallafall njuta av lite ensamtid nu när Selma sover och Daniel är på jobb innan jag kryper ner.

Kram på er!

Söndag

Så var söndagen här, ny vecka på ingång att göra det bästa utav. Vi åkte idag till bergvik jag och Selma tillsammans med mamma/mormor och syster/moster. Fixade som sagt lite presenter till min systerdotter. Kollade även lite julklappar men inte slagit till på något än, väntar på nästa helg när det är black friday och mycket bra priser! Selma verkar iallafall ha blivit helt slut efter denna shoppingrundan för efter puré och ett bad när vi kom hem så tog hon natten vid strax före 19. Vanligtvis vid 21. Så vi får se hur tidig morgon mamman i detta huset får ta imorgon bitti.

Igår var vi iväg till badhuset och relax-avdelningen. Hur skönt som helst. Bara få slappa en stund i värmen, bada bubbelpool, basta, ligga i solstolar i uv-ljus och lyssna på vågskvalpet, dricka smoothies, prata om allt och ingenting och bara få vara Madde och Daniel för en stund. Vi drog sen in i äventyrsbadet också och slängde oss ut i rutschkanorna. Klart man måste leka lite också. Selma och jag åkte sen på tjejmys i Kil och var hemma runt midnatt så kan va därför hon är extra trött idag också 😉

En bra helg att se tillbaka på iallafall ♡ Tror nästa kommer bli minst lika bra också då det vankas kalas.