En egen keps

Onsdag och Selma är på förskolan. Det går verkligen hur bra som helst! Det känns dock jättefel att ha henne där medan vi är hemma. Men dom vill att hon är där tills hon kommit in i det, så får vi bestämma själva när hon blir lite större. Såklart det kan vara skönt emellanåt, någon timme, men sen vill jag bara hämta hem henne igen! Men hon trivs verkligen, och det är så skönt att allt funkar. Hon somnar nu även på madrassen bland dom andra barnen, igår hade hon dock bara sovit 20 min. Så 18.15 igår kväll var det tack och godnatt, sen sov hon till 07.10 imorse. Trött tjej! 


Idag ska jag köpa belysning till Selmas kök jag köpte häromdagen och gjort om. Tänkte visa bild sen! 

Ligger och lyssnar på en podd just nu, ska snart iväg och hämta mamma och sen Selma. Mamma ska med och hämta idag, bra att hon får kika vart det är ifall hon skulle behöva hämta någon gång :-)

Så nu ska jag klä på mig och åka! Längtar så efter lillstrumpan nu. 

Det enda som fått sitta kvar på Selmas huvud i princip hittills är pappas keps. Häromdagen fick hon en egen, behöver jag säga att det var en nöjd tjej som sprang runt med den?

Inskolning

Så var inskolningen på förskolan för Selmas del avklarad. I måndags var bara en liten informationsträff så i tisdags var första dagen kan man säga. Då var jag med hela dagen, vila på madrass efter lunch ville hon dock inte så då avbröt vi dagen och gick hem. I onsdags var Daniel med, han lämnade henne bara ensam en kort stund men sen var det samma sak vid vilan även då, så de gick hem. I torsdags var jag med igen men vid 10.45 gick jag hem. 12.20 hämtade jag henne igen då hon återigen inte ville sova. Hon är ju så van att sova i vagn men nu under inskolningen har vi gjort försök att få henne att sova på madrass som de andra barnen. Idag lämnade jag henne kl 09, sedan åkte vi och storhandlade. Sedan  åkte jag ner på stan och fikade med Isabelle. Var hemma strax efter 12 och beredd att hämta Selma, men 12.30 ringde de och sa att hon sov!! På madrassen. Vår duktiga lilla tjej! Så vi gick dit tillsammans runt 13.15 så vi skulle finnas där när hon vaknade. Lite mer än en timme lyckades hon sova ändå. 

Förutom vilan då har allting gått super, inte en ledsen min utan hon har stormat in, skrattat, plockat med leksaker, badat i vattenpölar och dansat för de andra barnen. Jag är så stolt! Och det har underlättat så för mig att hon har anpassat sig så fint, det är ju en otroligt framåt, självständig och nyfiken tjej vi har, och även att pedagogerna varit så himla engagerade och välkomnande mot henne. 

Så nu kommer hon gå tis-tor varje vecka! En helt ny vardag har vi känt på denna veckan. Tagit ännu ett kliv in i vuxenvärlden känns det som, men det kommer bli så bra. Det känns bra också att hon får en sån mjukstart tills vidare. 

På eftermiddagen idag åkte vi ut till Johanna och Vera. Jag testade lite smink hon säljer och tjejerna lekte för fullt idag, sprang runt och busade och skrattade för fullt. Så mysigt att se!

När vi kom hem stod tacos färdiglagat på bordet som vi åt allihopa. Även Selma för första gången och som hon åt! Åh, hon har blivit så stooor ♡

Selma somnade på tre röda ikväll och vi har förberett oss för fångarna på fortet och sen prison break. En lugn kväll i vanlig ordning, så som vi trivs allra bäst!
Ha en fin helg fina ni! 

Bild från i lördags när Selma fick lite eget lördagsmys. Morot/ostbågar i en egen liten skål. Det var en SÅ nöjd tjej som hoppade upp i soffan!

Söndag

Så var det återigen söndag och ännu en vecka som runnit iväg. Vi har varit hemma mycket då Daniel fick ryggskott i början av veckan, men fått lite små ärenden uträttade ändå. I fredags var vi iväg och handlade och sen kom bästis hit och åt med oss och busade med Selma. När hon hade lagt sig plockade vi fram lite fredagsmys och satt och pratade framför bland annat fångarna på fortet. 

Igår var vi på loppis, en av de sämre jag varit på, sedan mötte vi upp mamma och pappa och åt våfflor tillsammans i solen på ett café. På vägen hem köpte jag en ny hylla till Selmas rum så vi grejade en del där inne när vi kom hem. Blev så mysigt! 
Idag tog vi det lugnt på förmiddagen, när Selma sovit sin lunchvila drog vi ut i skogen för att plocka svamp. Tyvärr hittade vi knappt några men det var skönt att vara ute. Selma satt supernöjd i bärselen på min rygg. Var ett mindre träningspass med 11 extra kilo på ryggen i uppförsbackarna. 

Nu är hon nattad efter ett sent bad och vi ska krypa ner i soffan. Imorgon är det förskolestart för mini, en timmes information bara men tisdag drar det igång på allvar. Usch. Mammas stora tjej ♡ Väldigt blandade känslor. Men det kommer bli bra hoppas vi på! 
Avvänjandet av välling på natten har förresten gått super, nu är vi uppe någon gång per natt och ger henne nappen bara när hon är ledsen. Håller tummarna att det fortsätter såhär nu :-)