Julhelgen är över

Och så även min julledighet. Efter jag jobbat julafton fick jag fem dagar ledigt. Så gött att vila upp sig ordentligt! Så idag var det back go work! Sover min skönhetssömn i Torsby inatt. Några jobbdagar framför mig nu, sen är det bästa att jag går på ledighet i ytterligare fem dagar i sträck 👌
 
Julen var iallafall bra! Lugn och mysig som den ska vara. Vi firade med min familj på juldagen iår, och annandagen kom sambons mamma och syster så vi gick och åt på Vedugnen tillsammans. Så mysigt att träffa alla :) 
Och hur chockad tror ni inte jag blev när jag öppnade mina paket på julaftons morgon? Fick en ny ghd plattång av mitt hjärta och även svärmor var med och bidrog! Så fin han är som snappat upp att jag velat ha en ny ett tag men inte tagit mig råd. Och att han inhandlat en helt själv gör mig alldeles varm i hjärtat. Så denna jul blev jag verkligen bortskämd! Fick fina berlocker till mitt armband också varav den ena som föreställde en barnvagn gjorde mig extra blödig. 
Helt perfekt jul. Och den sista bara vi två, nästa jul är vi tre ❤
 
 

Vecka 17

Vecka 17 (16+0)

Bebisen: Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.
 
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än vanligt, vilket kan bero på att fostret samlar på sig mer fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Vissa börjar känna av att kroppens slemhinnor blir mer svullna.
 
Mina tankar om föregående vecka: Inte riktigt lika bra vecka som veckan innan. Fick återigen smaka på lite illamående och kräkningar, dock bara under en kväll. I övrigt hade jag väldigt ont i huvudet av och till vissa dagar. Och vissa dagar mådde jag lika bra som veckan innan. Så en lite blandad vecka med andra ord. Tröttheten hänger i också och drömmer extremt konstiga och intensiva drömmar på nätterna. En del kväljningar är kvar fortfarande, även om jag inte kräks av det längre så kan det komma lite hulkningar. Särskilt vid sop- och skitlukt. En hel del kläder börjar sitta åt rätt tight så har beställt hem mitt första gravidplagg. Tänker mer och mer på vad det är för något som ligger där inne och just nu känns det som en evighet till RUL som är om lite mer än två veckor. Så nyfiken på dig lilla hjärtat. 

GOD JUL!

God jul till er alla! Hoppas ni har en mysig julafton med era nära och kära <3 
Själv spenderar jag dagen på spåret, kanske ingen jätte höjdare men hann få några timmar hemma med hjärtat och julmysa lite och ikväll när jag slutat åker vi hem till mamma och pappa för lite mat. Imorgon firar vi hela familjen och alla barn så det ser jag fram emot extra! 
Ta hand om varandra ❤