29e november 2010

Vilken oerhört givande dag.. eller inte. Gick iallafall upp imorse när klockan ringde, efter en natt som gick alldeles för fort, gjorde mig klar och drog iväg till verksamheten. När jag väl kommer dit får jag gå hem igen lika fort. Båda dom som håller i det där var tydligen sjuka. Måttligt roande. Så istället åkte jag hem, tog en powernap, vidare mot Bergvik och mötte syster och sen tillbaka hem och släpade ner en överfull och tung tvättkorg till tvättstugan som jag tog hand om.

Mitt i allt detta har jag kämpat ute på balkongen för att göra julmysigt med ljus- och granslinga. När allt är klart så upptäcker jag att flera lampor i mitten har lagt av. Kul. Får inhandla en ny på Classe under veckan då. Till råga på allt när jag slår ner arlset i soffan med ryggont och trött så välter jag ut hela mitt glas med Cola på mattan. Not my lucky day om man säger så.

Imorgon vet jag inte om jag ska iväg än. Skulle ringa vid 9-tiden och kolla om någon av dom är frisk. Men vi ska ju börja då egentligen. Så jag får väl gå upp och göra mig iordning och ringa nån kvart tidigare helt enkelt.

Nu tar jag natten.

Godnatt

Det blev aldrig någon skyltsöndag för oss idag. Det snöade och blåste ju så förbannat och D kände sig inge pigg så vi blev hemma istället och tog det lugnt. Pysslade lite till och planterade blommorna i blomlådan på balkongen.

Nu är det snart dags för mig att krypa ner under täcket. Börjar på någon verksamhet imorgon som arbetsförmedlingen placerat ut mig på. Skitkul kanske dom tycker, skittråkigt tycker jag. Börjar kl 9 och kan ju bara hoppas att det är bättre än det låter och att det leder till något bra.

Sov gott alla!

28e november 2010

1a advent idag. Mysigt tycker jag! Tyvärr har jag inget ljus att tända än. Får försöka hitta något under veckan.

Senaste dagarna har det varit full fart. I fredags skulle vi ju dra upp båten. Vi visste ju att vattnet hade börjat frysa men trodde det skulle vara isflak som skulle gå att flytta på, om ni förstår. Men när vi kommer till båten är det 1 dm tjock is runtom hela båten så den sitter fast. Många frågor gick runt i huvudet och undrade vad fan vi skulle göra nu. Nej, iväg och köpa yxa fick det bli och D fick sätta igång och hugga sig runt båten för att få lös den. Det var öppet vatten längs med kanten så dit fick vi båten efter många om och men och några timmars slit. Vi tog oss dessvärre inte bort till rampen på grund av isen utan fick åka och låna en kranbil och sen lyfta båten rätt upp i luften och ner på båtkärran. Nervöst eftersom ingen av oss använt och styrt en kran förut om båten skulle åka rätt ner i backen eller inte. Men vi klarade det och nio timmar senare (NIO!!!) var den äntligen upplockad, tvättad och parkerad för natten hemma hos mina päron. Jag var måttlig road just då med en mage som skrek efter mat och två isbitar till fötter som jag inte hade något känsel i. Men vad gör man inte som flickvän..

Så någon julshopping hann jag inte med då. Men fixade det igår så det var lugnt. Vi gick upp redan vid 09 (frivilligt på en lördag - pensionärsvarning!) och drog iväg till butiker vid 12. Fixade presenning till båten, körde den till Heden och gjorde den helt klar inför vintern, iväg till blomsterlandet och inhandlade två julstjärnor, en amaryllis, mossa, tre hyacinter och tre uteblommor. Sen iväg och köra pappa på julfest och hem för att julpynta, fålla och hänga upp gardiner. Det tog sin lilla tid men fint blev det. Har bara lite smått kvar och ett pepparkakshus som ska sättas ihop. Sen däckade jag i soffan framför hockeyn och somnade till tredje perioden. Vilken skitmatch och fan vad trött jag var.

Nu om en liten stund blir det ner på stan för att kolla in skyltsöndagen.
Hoppas alla har en mysig 1a advent!

Orkade ni förresten läsa? :)